Hvilken bedre måte å feire dagen på enn med en tradisjonsrik irsk rett, nemlig Sheperds Pie. Stek kvernet lammekjøtt (pingler som ikke spiser fårekjøtt kan bruke noe annet...) sammen med hvitløk, løk og ternet gulrot i en stekepanne. Krydre med salt & pepper. Dryss over litt hvetemel og tilsett kraft, ei god spiseskje Worchestershiresaus og Guinness. Du trenger ihvertfall 2 bokser Guinness, hvor en skal i gryta, og en skal i kokken. Kok inn til sausen er så tykk som en saus skal være. Legg i en ildfast form, legg på et lokk av hjemmelaget potetmos. Overflaten overøses med smeltet smør før den dekkes med ost. Stek i ovn til potetmosen er gyllen. Server med grønne erter, passende øl og "a wee dram". Slainte mhaith!
Du trenger:
700 g kvernet lammekjøtt.
1 hvitløksfedd.
1 hvitløksfedd.
2 løk i skiver.
1 stor gulrot i små terninger.
Salt & Pepper
Salt & Pepper
2,5 dl oksekraft (evt 1 buljongterning).
2 bokser Guinness (minst).
Worchestershiresaus.
Worchestershiresaus.
3 ss hvetemel.
8-10 poteter.
1 skvett melk.
1 klatt smør.
Revet Muskatnøtt.
Revet Muskatnøtt.
Ost til gratinering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar