søndag 21. desember 2014

1839/Sagene Sterk Jul. 20/21 Desember

Arendals Bryggeri, Norge. ABV: 6,5%

Kjøpt hos: Vinmomopolet

"1839. Når havet buldrer, mørket tetner og desemberkulda kryper "gjennom mæg å bein", da er det godt å kunne kose seg inne. Samle gode venner rundt bordet, fyre opp i peisen og nyte samvær, god mat og godt drikke. Sånn har det vært her på Sørlandet siden lenge før bryggeriet ble startet. Vi har, siden vår første jul i 1839, i all beskjedenhet bare satt vår ære i å levere drikkevarer som passer til anledningen. Nyt "Julen" og en stærk tradisjon."

"Sagene Sterk Jul. Brygget på kjærlighet til Sagene – selve hjertet i Oslo.
Her hvor Akerselva renner som en hovedpulsåre, som holder liv i fabrikker og folk, gir den fremdeles næring til grønne lunger som får byen til å blomstre."


Den observante leser la nok merke til at gårsdagens uke uteble, men dette var ingen tilfeldighet. Det har versert rykter om at Arendals Bryggeri's 1839 og Sagene Sterk Jul er ett og samme øl. Jeg har tenkt å sammenligne de, og da er det nok mest hensiktsmessig å drikke de likt....


Jeg har brukt like glass, og lik temperering og kan ikke annet enn å konkuldere med at dette smakte VELDIG likt. Jeg finner ikke noe variasjon i smaksbildet disse to imellom overhodet og må nesten bare stille meg bak resten av mine venner i ølskribentmiljøet som mener at dette er samme brygg. Når det er sagt snakker vi om en lettdrikkelig øl som passer godt til julemat. 19.


The Pogues feat Kirsty MacColl - Fairytale Of New York. At et Irsk/Engelsk folk/punk band faktisk har klart å levere en julehit, det kimser man så absolutt ikke av!


Deilig Er Jorden. Noe sakralt kanskje, men vi nærmer oss med stormskritt. Opprinnelig en Schlesisk folkemelodi, men har blitt satt tekstsatt på mange språk. Vår norske versjon er direkte oversatt fra Ingemann's danske tekst, selv om det også her i likhet med O Helga Natt foreligger en norsk orginaltekst. Versjonen det her linkes til synges i tillegg av en svenske for å gjøre forvirringen komplett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar