lørdag 13. oktober 2012

Tartar og Tripel

Tartar er en rett som jeg mener kan nytes som frokost, lunsj, middag, kvelds og mellommåltid. Kraftig kost som egner seg dersom man har "en litt lang dag" foran seg. Vi snakker her om mat med hår på brystet og mer om retten kan du lese her.

Ekte Tartar....
I gamle dager når undertegnede tok fagbrev, lærte vi at Tartar besto av skrapet indrefilet men verden har gått fremover siden den gang og jeg har fått servert utallige varianter av denne retten rundt omkring i verden, kvernet storfekjøtt med ymse fettprosenter (kjøttdeig funker veldig bra faktisk!), en variant i Litauen som hadde i overkant mye ansjos i seg, samt den tyske "brot mit mett" der de bruker kvernet svinekjøtt. Fornuftige folk sier at man aldri skal spise rått kjøtt i "utlandet" men dersom utlendingene gjør det ser jeg ikke helt risikoaspektet, dessuten lever man bare en gang.....
Garnityret pleier ikke å variere veldig, rå eggeplomme, rå løk, kapers, sylteagurk og rødbeter. Toppes med salt og nykvernet pepper.

Solbukken's arbeiderklasseversjon med kjøttdeig.
Til Tartar anbefaler jeg belgisk tripel og en ørliten "stänkare" i etterkant.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar