lørdag 29. desember 2012

Manchester Revisited.

Herreklubben VI og Ciderklubben JEG tok oss en rolig romjulstur til Manchester, hensikten med turen var å se Manchester United slå Newcastle, noe de forøvrig klarte såvidt og i tillegg teste ut litt øl, cider, rom, Underberger og gode matopplevelser.


Dag 1 var første juledag, selveste helligdagen i England så valgmulighetene var ikke veldig store, vi endte opp i Chinatown med Tsingtao og verdens største sett-meny. Ølmessig var ikke denne dagen spesielt interessant med en ettpar Brooklyn på Gardermoen, noen Warsteiner på flyet og en Licher på flyplassen i Frankfurt.

Dag 2 var kampdag og tradisjonen tro dro vi avgårde på Bishops Blaize kl 0900 om morgenen for å sikre oss bås.

Bås må man ha.

Utvalget på Bishops er som tidligere sagt ikke allverden på kampdag da Unitedsupportere tydeligvis er veldig begeistret for Stella. Men det var likevel ettpar gamle favoritter samt en hel serie Ale som hadde heksetema.


Kampreferatet kan du finne andre steder dersom du er interessert, men jeg kan jo i forbifarten nevne at Man United vant, noe som utløste en forholdsvis løssluppen partystemning.....

God stemning i veggene på Old Trafford.

Istedet for å være sild i tønne på pubene rundt Old Trafford bega vi oss inn til sentrum og Brewdogpuben for å feire 3 poengeren.

Brewdog hadde faktisk 2 av de tre ølene som inngår i årets prototype challenge på fat. Den ekstremt hardt humlede Jackhammer med en teoretisk IBU på 200..... og 10% stouten: "Cocoa Psycho". Jeg venter disse 2 samt pilsneren "Nuns with Guns" i posten en av de nærmeste dagene så en fyldigere anmeldelse av disse kommer senere. Du kan i mellomtiden lese mer om de her.

Herreklubben VI på Brewdog

Selv om Brewdog har et utrolig interessant utvalg blir ikke besøkene her veldig lange, lokalene er langt fra innbydene, og når byen har såpass mange hyggelige puber man kan besøke, kan jeg ikke se noen grunn til å oppholde seg altfor lenge her. Fordelen er at du kan kjøpe med deg øl herifra så som utsalg er det absolutt greit. Misforstå meg rett her, det er sikkert mange som liker slike "hippe" designerbarer, og enhver ølentusiast med respekt for seg selv bør stikke innom her dersom man befinner seg i Manchester, men personlig foretrekker jeg litt mørkere lokaler.....

Årets juleøl fra Brewdog, innkjøpt!

Vi rundet av kvelden med en Italiensk matbit, ei flaske "Surro", og en liten tur på den trivelige puben "Knott Bar".

Dag 3 var det duket for besøk på Bryggeripuben "The Marble Arch", og dette var absolutt et høydepunkt. Et titalls mikrobrygg på fat og et vanvittig flaskeutvalg. Puben ligger littegrann utenfor allfarvei og har klart kunststykket og både være bryggeripub med fokus på mikrobrygg samt oppretholde posisjonen som bydelspub. Her krydde det ikke akkurat av turister. Anbefales! Bryggeriet har forøvrig også nettbutikk.

Litt uklart bilde, og litt uklar kar i nederste billedkant.
Ølbutikken/baren Microbar ligger i Arndale-senteret og her bør man også innom, disse har også nettbutikk der du kan bestille. Linken finner du nederst på siden. Utrolig utvalg, og du kan selv bestemme om du vil ta med deg varene, eller bare sette deg ned å drikke de ved en av tønnene rundt bardisken.

Shopping in progress.

Og med et avsluttende kjapt besøk på Brewdog var turen over for denne gang, og jeg må få takke alle involverte for en vellykket tur. Nedenfor kommer konsumet med karakterer, etterfulgt av linker til noen steder du bør besøke.
Licher Premium Pilsner 15
Moorhouse Blond Witch 20
Moorhouse Pendle Witches Brew 18
Moorhouse Elves Bells 18
Brewdog Jackhammer 15
Brewdog 77 Lager Barrel Aged 10
Brewdog Cocoa Psycho 20
Brewdog/Three Floyds Bitch Please 12
Angry Boy Brown Ale 13
Marble Campbell & Stronge 21
Marble Stouter Stout 21
Marble Chocolate Marble 20
Marble Dobber 21
Marble Stouter Port Stout 19
Rooster Londinium 21
Sambrooks London Winter Ale 20
Camden Hells Lager 15
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar