lørdag 1. desember 2012

Ægir Ylir. 1 Desember

Ægir Ylir

Ægir Bryggeri, Norge, ABV:7%

"Ylir er det norrøne navnet på den andre vintermåneden, der vikingene feiret at kornet var berget og høstslaktingen var overstått. Feiringen av en vinterhøytid - Ylir eller Jul - begynte lenge før dagens tradisjoner. Men en ting som ikke har endret seg er tradisjonen med å brygge øl til denne høytiden. Skål for grøde, godt år og fred!"

Det hersker en nærmest høytidelig stemning i heimen når årets første kalenderluke skal åpnes og i år er det faktisk både lørdagsfri og Unitedkamp på denne dagen så stemningen er i utganspunktet på topp!

Ylir er et helt nytt juleøl fra Ægir da fjorårets Grønne Julebrygg var en såpass stor suksess at de lanserte det som et helårsøl ved navn "Skumring". (Takk for info, Tor Simen. Lista er oppdatert.....)


Det er alltid spennende med nye Norske Juleøl og la meg bare med en gang slå fast at dette er et utrolig godt øl, Ylir kan helt sikkert brukes både som øl til julemat og som en ren kosedrikk. Alkoholprosenten på 7 er skremmende godt gjemt så denne kan fort komme som Julenissen på kjerringa hos enkelte. Meget behagelig ettersmak som sitter lenge i munnen. 22. En meget god start!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar