mandag 21. desember 2015

Tomasmesse. 21 Desember

Kinn Bryggeri, Norge. ABV: 10,5%
Kjøpt hos: Vinmonopolet

"Tomasmesse 21. desember er den daen ein etter gammal tradisjon skal smake på juleølet. Vi har bryggja dette ekstra sterke juleølet med inspirasjon frå belgiske klosterbryggjeri og lagra det ekstra lenge. Nyt det til julekaker, nøtter, skarpe ostar, rype eller gåselever.


Dette er bare dritgodt! Masse smak, mye sødme. Tankene går helt klart til mot port- og annen hetvin. Heldigvis har Kinn tatt til vettet og fått ølet over på en noe mer "edruelig" 0,3 flaske slik at det faktisk er gjennomførbart å ta seg en Tomasmesse på ja nettopp - Tomasmesse (eller en mandag før jul om du vil...). Et litt i overkant alkostikk sørger for at dette ølet ikke når helt til topps, men likevel en skikkelig godbit! 23.


Fferyllt - Yule. Russerne er ikke sene om å kaste seg på nye trender, og folk-metal er intet unntak. Dette bandet så dagens lys så sent som i 2009. Uansett så svinger det, og jeg savner litt mere julemusikk hos denne typen band, enten man feirer "Yule", "Jol" eller "Solstice". Til denne låta passer det glimrende med en juleøl på 10,5%. Na zdrowie!

UKE 52, 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar