lørdag 21. desember 2013

Fredriks Jul. 21 Desember

Frederiks Jul.

Indslev Bryggeri, Danmark. 8%

Tilgjengelighet: Eurospar, Fredrikshavn.

"Det var Frederik Christian Rasmussen der i 1897 byggede et bryggeri på en bar mark tæt på landsbyen Indslev ved ovedvejen mellom Odense og Middelfart på Nordvest Fyn. Frederik var en foretagsom herre. Udover at være brygger var han også dyrlæge, landman, sognerådsformand, amtrådsmedlem og meget mere. Vi hædrer bryggeriets grundlægger med denne mørke, fyldige julubryg, med en Dyb, kompleks Balance mellem mørk karamel og noter af tørret tropisk frugt."


Meget velhumlet og smaksrik. Jeg har i tillegg hatt en drøm om å åpne kalenderen om morgenen og fikk i dag dette ønsket oppfylt. En fin "morgenbajer". 23.


Deilig Er Jorden. Noe sakralt kanskje, men vi nærmer oss med stormskritt. Opprinnelig en Schlesisk folkemelodi, men har blitt satt tekstsatt på mange språk. Vår norske versjon er direkte oversatt fra Ingemann's danske tekst, selv om det også her i likhet med O Helga Natt foreligger en norsk orginaltekst. Versjonen det her linkes til synges i tillegg av en svenske for å gjøre forvirringen komplett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar