onsdag 6. november 2013

På jakt etter gudenes nektar.

Ikke noe dilldall.....
Man kan gjøre det lett for seg selv når man drar på øljakt. England, Belgia og Tyskland vil jo garantert gi god uttelling, men neida, vi tar Hellas vi..... eller nærmere bestemt Rhodos.

80-talls klassikeren "Ølstøvel" lever i beste velgående i
strøkene rundt Egerhavet.
Nå var det vel ikke først og fremst det enorme ølutvalget som gjorde at turen gikk akkurat til Helios' øy, snarere fagre løfter om fint vær, lave priser og fetaost så langt øyet kan se. Men like fullt så jeg på det som plikt å sjekke ut om denne greske perlen kunne by på noe annet enn storstilt vinproduksjon og Ouzo.

Gresk mikrobrygg....nå snakker vi nisjeprodukt!
Rhodos har faktisk to bryggerier. VAP P. Kougios representerer storindustrien. Disse produserer Pepsi, 7up og Mythos på lisens, men har også de lokale initiativene Zythos Vap og Vap Draft. Vap Draft er for øvrig sammen med Alfa det ølet som dominerer som "husets fatøl" i turistområdene.
 
Fruen nyter en Alfa på  Homo, Pensjonist og Fotballpuben
 Kavalieros. Et realt kinderegg av en bar.
Rhodos' andre bryggeri, Magnus Magister ligger i den lille byen Damatria like ved flyplassen. Vi leide oss bil for å besøke bryggeriet, men det var dessverre stengt for dagen. Øl brygget hos Magnus Magister var også umulig å oppdrive i Damatria. Vi fant dette en smule mystisk, men klarte likevel å oppdrive 2 av de 3 ølene de brygger på et kjøpesenter ikke langt utenfor byen.
 
Ettpar riddere utenfor
Magnus Magister.
Dette med å gå på kjøpesenter og i butikker er faktisk alfa og omega når det gjelder øljakt på slike "sydendestinasjoner". Mens de fleste barene i strand- og hotellstrøkene domineres av de lokale pilsnervariantene på fat, samt en rekke overpriset importøl alà Guinness på boks, Erdinger på flaske og ettpar alkoholsterke belgiere for bråkjekk ungdom og ølpoliti i slutten av 30-åra, kan et besøk på den lokale butikken by på et for oss betraktelig mer ukjent utvalg. Mye av dette ølet er selvsagt av den lyse, tynne typen, men for en "beerticker" er det uansett ett nytt brygg på lista.
 
Utbytte etter shopping på nærmeste "Super Marked".
En annen anbefaling er å ta turen inn til Rhodos by og bevege seg litt vekk fra turiststrømmen og gamlebyen.
 
Som Nordmann får man jo lett los av ordet "Troll".
Vi fant ettpar barer som hovedsakelig ble frekventert av lokal befolkning, og har var det både stort utvalg, mikrobrygg fra fastlandet og betjening som visste hva de snakket om. Kan absolutt anbefale Mr.Troll og Boheme Cafe i sentrum.
 
En lykkelig Solbukk med
mikrobrygg fra Septem-Beer.
Jeg må nok engang understreke at på slike charter-turer er det som regel svært passende med lyst og lett lagerøl. Ølet fungerer mer som en tørsteslukker og da er det viktig at det er leskende. Det viktigste er at man koser seg og ikke henger seg så altfor mye opp i ABV, ABW og IBU. Man skal først og fremst slappe av, og da kan det fungere ganske greit med en Mythos mens man skuer utover havet. Takk for turen!
 
Keep
calm
and
enjoy
the
Mythos.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar