søndag 10. november 2013

Curious Brew.

Chapel Down, England. ABV: 4,7%

Tilgjengelighet: Velassorterte dagligvareforretninger.


"Created by England's leading winemaker, this dry, fresh, aromatic beer i brewed using the finest pale malt, Saaz and Cascade hops. It's then re-pitched With Champagne yeast and finally given a "dosage" of rare and fragrant Nelson Sauvin hop. No taste of corporate cardboard. No whiff of market Research. Just modern lager beer made to refresh and delight."

-Akkurat ja. Øl produsert av en britisk vinprodusent..... med Champagnegjær! I disse ekstremøltider må jeg faktisk bifalle initiativet. Bryggeriene har kommet til et punkt der det puttes snus, sjøgress, beversekret og wasabi i ølet, og det er da vinprodusenten tenker; -Hvorfor ikke bruke vingjær? I tillegg er ølet 4,7% noe som gjør det tilgjengelig til massene. En spennende ide som vi gjerne tester ut.

Ølet er en lys og lett lager med et svakt syrepreg. Jeg hadde nesten ventet meg et mer vinøst smaksbilde med tanke på markedsføringen så skuffelsen var så absolutt til stede. På den annen side har de klart å harmonisere dette meget bra, og du kjenner Champagnegjæren selv om den ikke bryter med Saaz-humlen på noen måte. Lettdrikkelig. 17.

 

UKE 45, 2013.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar