onsdag 20. november 2013

To timer på Jessheim er akkurat passe.

Jeg har tidligere skrevet blogginnlegg om min tur til Sundbytunet for å kjøpe øl i Handleriet, men her brygges det jo også sterkere saker som ikke er beregnet på take-away men som kun er ment for konsum i bryggeripuben, med andre ord, man må planlegge en utflukt! Sundbytunet ligger ikke lenger unna enn at Herreklubben VI flere ganger har snakket om å ta en tur i den retning, men hvordan komme seg til og fra? En kombinasjon av flybussen og lokalbuss til Jessheim ble foreslått men raskt forkastet da det viste at dette ville ta en halv dag, forslaget om overnatting ble også raskt slått ned da det sannsynligvis kan bli litt "overkill" med full hotellpakke på Jessheim, en sammenslåing med en pubtur til Oslo var nok en ide som kom på bordet, helt til løsningen med ett åpenbarte seg i form av en blond engel.
-Jeg kan kjøre dere jeg!

Ville du tilbrakt to timer i en Suzuki Liana med denne gjengen?
Etter at fruen i godt voksen alder tok førerkort, er tydeligvis ingen biltur for liten eller for stor, nå kan det være vissheten om at det fantes en eller annen hestebutikk på Skedsmokorset som bidro til styrket motivasjon for akkurat denne turen, men personlig velger jeg å tro at det var gleden ved å kjøre rundt på tre karer og "en påsa med øl" som var den utløsende faktoren.

-Klart vi skal ha isbøtte og champagneglass! Vi er jo en ølklubb!
Sundbytunet har eget bakeri, restaurant, overnattingsmuligheter, tapas & champagnebar og ikke minst eget "destilleri", men det var bryggeripuben  Bryggerikjelleren som var Herreklubbens destinasjon for kvelden. Bryggerikjelleren tilbyr 5 egne brygg på fat, en egen Saison på flaske, samt et gjestetårn der det vanket to representanter fra «Det Lille Bryggeriet». Gjennomført lokalt og kortreist der altså – noe som også gjenspeiler seg i den lille, men velkomponerte pubmenyen som byr på enkel og rustikk øl-mat som pølsetallerken, burger og spekefat. Vi savnet kanskje et litt mer spenstig utvalg, i hvert fall burde de hatt samtlige av sine egne øl tilgjengelig om ikke annet enn på flaske. Turen til hestebutikken på Skedsmokorset tok 2 timer så når fruen kom tilbake med bilen full av pisker og lærvarer hadde vi akkurat rukket å drikke oss igjennom hele utvalget, med andre ord, to timer på Jessheim er akkurat passe.
En vellykket mini-utflukt for Herreklubben VI, og en varm takk til Runa for initiativet!
Ølliste med score ligger under, Sundbytunet kan du lese mer om her og Hööks Hestesport på Skedsmokorset har nettsiden sin her.
 
  
Besserweizen 14
 
 
Blond 20
 
 
Emigrant IPA 20
 
 
Kjellerpils 21
 
 
Red Ale 22
 
 
Saisonissima 18
 
 
Solskinnspils 20
Verandaweisse 22
 
  
PS. Jeg har også skrevet en artikkel om Sundbytunet for Ølportalen.no. Den finner du her.
Tresker på etiketten! Only at Jessheim...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar