søndag 8. september 2013

Armageddon, verdens sterkeste øl!

Brewmeister, Skottland. ABV; 65(!)%

Tilgjengelighet: Postordre, gode ølbutikker utenlands.


"The world’s strongest beer at 65%. Ingredients include crystal malt, wheat, flaked oats and of course 100% Scottish spring water. We then freeze ferment the beer to bring up the ABV. Consume this like a fine whisky. Despite being 65%, the beer has a lot of flavour - malty, hoppy, slightly sweet and lots of yeast still in the beer. Be careful though, smelling it is probably enough to put you over the limit!"

Verdens sterkeste øl....en konkurranse som stort sett har pågått imellom Brewdog og Schorschbräu inntil Skottene i Brewmeister satte foten ned og klinte til med Armageddon på 65%. Vi hadde hørt om ølet, og når Jimmy tekstet fra København at han holdt et eksemplar i hånda og lurte på om Herreklubben skulle investere i den var jo saken klar, denne måtte vi ha. VI har hatt flasken stående en stund i mangel på den rette anledningen da det er flere bekjente vi synes hadde gjort seg fortjent til en liten sup, og nå var altså dagen kommet!

Et utvalg håndplukkede sullikker.....

Det første som slo oss var hvor lyst dette ølet var, deretter hvor lite lukt det var med tanke på de 65 volumprosentene som befant seg i glasset. Dernest var det tid for smaking....helt utrolig! Jeg hadde aldri anslått dette til 65%. Med tanke på de andre ølene jeg har smakt innenfor samme "segment" var dette langt mer vellykket, og det er nesten skremmende at det kan lages noe så sterkt som har såpass lite alkostikk.

Veldig lys altså....

For moroskyld testet vi den opp mot en whisky på 64% og det understreket fraværet av alkoholsmak ytterligere....skummelt. Dette er et kuriøst øl jeg vanskelig kan rate, men siden det er det mest vellykkede jeg har smakt innenfor denne genren gir jeg den 23 som er ett poeng høyere enn Tactical Nuclear Penguin. Bør testes dersom du har muligheten. (Herreklubben VI har vel fremdeles ettpar desiliter igjen...)

Siden vi først var i gang så smakte vi på litt annet også...

 

UKE 36, 2013

PS. Nyere info har vist at dette ølet muligens ikke så sterkt som bryggeriet påstår, link her.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar