søndag 22. september 2013

Hansa IPA

Hansa Borg Bryggerier AS, Norge. ABV: 4,6%

Tilgjengelighet: De fleste større butikker.

"Hansa IPA er vår versjon av India Pale Ale som først ble brygget på 1700-tallet. Ølet ble brygget med mye humle, som gir den karakteristiske bitterheten, for å holde på kvaliteten under overfart fra England til India. Hansa IPA er en overgjæret Ale, brygget med amerikansk aromahumle, og i tillegg tørrhumlet for å få frem ølets unike aroma. Ølet hjar en velbalansert fruktighet og sødme, og en kraftig humlearoma med god bitterhet. Et øl for entusiaster."

Hva? Hansa skal komme med hva? Det var vel ikke bare jeg som stusset litt når nyheten om at Hansa skulle lansere sin egen IPA ble presentert. Skulle virkelig et av de Norske storindustri-bryggeriene komme med sin versjon av øltypen som har blitt selve symbolet på mikrobryggeriboomen og vår samtidige øltrend? Kunne dette bli vellykket? Spørsmålene har vært mange....


Nå er endelig tiden inne! Ølet har utpreget humleduft, men visuelt ser det rimelig "polert" ut. Her er det viktig at man ikke blir "ølpoliti" og sammenligner dette ølet med ekstreme vestkyst-IPA'er og tradisjonsrike Britiske brygg. Dette skal være et øl med stort nedslagsfelt og hvis det i tilleg kan være innfallsporten til å teste ut mer markante øltyper for folk, så er vel det bare en hyggelig bieffekt. Ølet er leskende, lettdrikkelig og med en bitterhet som ikke levner tvil om hva det er for slags øl vi her får servert. Jeg synes Hansa skal ha for forsøket, og dette ølet vil absolutt bli gjenkjøpt. 22.

 

UKE 38, 2013.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar