søndag 28. juli 2013

Islandsk Aften(ur)

Tor Simen ferierte nylig på sagaøya, og som den kjernekaren han er hadde han jo selvsagt kjøpt med seg smaksprøver på Islandsk brygg i hopetall.

Herreklubben VI ble invitert til herren for å smake på godsakene, og vi er absolutt ikke vonde å be....enkelte tok jo faktisk fly fra Venezia for å delta på gildet.

Islandsk øl er vi absolutt ikke bortskjemt med her på berget, og Black Death har lenge stått i ensom majestet som et symbol på at det der borte i det fjerne blinker et forjettet land med 1000 års mjødtradisjon under ullvesten.

Mener jeg har sett noe lignende på
 propagandamateriell fra 40-tallet
Granum kunne by på ikke mindre enn 16 smaksprøver, og disse ble inntatt i fyldighetsrekkefølge. På en dag med 30 varmegrader var det absolutt taktisk lurt å starte med de lette lyse og ikke gå løs på de mørke og brente før solen forsvant bak åsen. Jevnt over var det veldig bra øl, noe av det smakte ganske "standard" men sånn blir det vel uansett når man skal forsøke å få et inntrykk av et lands ølutvalg.

Idyllur...det bare er sånn!
Skal man trekke frem høydepunktene, må det bli ølene fra Borg Brughus, Stouten fra Viking Ølgerd og en fantastisk Lava Smoked Imperial Stout fra Ölvisholt Brughus som fikk kveldens høyeste karakter med 25. Fullstendig liste ligger nedenfor.


Myrkvi Porter Nr. 13
Borg Brugghus
23
Ulfur India Pale Ale bjor Nr. 3
Borg Brugghus
22
Stedji Reyktur (Stedji Smoked)
Brugghus Stedja
19
Nordan Kaldi
Bruggsmidjan
18
Stinnings Kaldi
Bruggsmidjan
16
Icelandic White Ale
Einstök Olgerd
16
Hveitibjor
Gædingur
18
India Pale Ale
Gædingur
20
Pale Ale
Gædingur
15
Stout
Gædingur
21
Islenskur Urvals Stout
Viking Ölgerd
22
Fosturlandsins Freyja
Ölvisholt Brugghus
17
Lava Smoked Imperial Stout
Ölvisholt Brugghus
25
Mori
Ölvisholt Brugghus
19
Rödull
Ölvisholt Brugghus
21
Skjalfti
Ölvisholt Brugghus
21

Det var en meget vellykket kveld, med et forholdsvis eksotisk tema, vi må nesten få takke Tor Simen for hans sjenerøsitet, Linda for en velsmakende pizzur og lille-Ludman som kjørte oss til bussen.
Vi rundet av med en liten hinkas som passet
inn i kveldens konsept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar