fredag 5. juli 2013

Hansa Fatøl

Hansa Borg Bryggerier, Norge. ABV: 4,5%

Tilgjengelighet: Over alt.

"Siden lanseringen har Hansa Fatøl vært fatølet med stor F. Mange har forsøkt å etterligne, men ingen har nådd opp mot orginalen. Fremdeles størst, fremdeles best. Vi bruker kun den fineste tyske humle i ølet, noe som gir det en utsøkt aroma og godt avstemt bitterhet. Et øl for kjennere."

Vestlandsidyll, langt ned og 4 meter bred vei....
Grunnen til at ukens øl denne gangen er såpass "folkelig", er at jeg synes at tiden var inne for å anbefale et øl man kan få tak i stort sett over alt. I tillegg har siste uke blitt tilbragt på Vestlandet, så en vri i den himmelretningen var også på sin plass. Et tredje argument for å ta for seg dette ølet er at dette nok var mitt absolutte favorittøl i yngre dager.

Perfekt til spekemat.
Dette gir meg meget gode minner. Fra tiden da Hansa Fatøl kom i glassflasker. 4 på rad med den umiskjennelige blå folien på flaskehalsen. Når tiden var inn for å bytte ut Donaldbrus og Vørterøl med sterkere saker. Hansa Fatøl er etter min smak noe av det beste mainstreamølet man kan få i Norge, og dette kommer fra en Drammenspatriot.....I tillegg er Hansa-Borg fremdeles et norsk selskap, og det er heller ikke noe man skal kimse av i disse "outsourcingstider". 19.

 

UKE 27, 2013


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar