lørdag 20. juli 2013

Brodtgaard Basement Reserve

Pladderballe Bryghus, Danmark. ABV: 6%

Tilgjengelighet: Danmark. Eli-Distribusjon.

"Indbyggerne i Pladderballe har altid været store elskere af godt øl. Glæden var derfor til at få øje på, da Svaneke Bryghus valgte at åbne et filialbryggeri i byen.
Pladderballe Bryghus præsenterer øl af høj kvalitet.
Produktene er navngivne etter byens grundlæggere. MONRAD & RISLUND; efter en skattet gæst ved enhver quiz i byen; BRODTGAARD; efter en uundværlig rekvisit for et kendt bysbarn; KALAPØJSER og endelig efter en stor teatersucces i byen KAKERLAKPULER.

-Drik med omtanke, opfordrer Sundhedsstyrelsen, og Brodtgaard var aldrig uenig:

-Det er åndssvagt at dø af druk. Så kan man jo ikke få sig en bajer mere!"

En varm takk til mine sambygdinger som innfører artige øltyper og mer enn gjerne deler de med meg mot en middag eller to....

Nok en gang er det Svaneke som har brygget for fantombryggeriet Pladderballe Bryghus, og denne gangen er det snakk om en IPA. Jeg synes Pladderballe's produkter jevnt over har holdt et høyt nivå med velbalansert øl som ikke trekker unødvendig i ekstreme retninger. Hele Pladderballe-konseptet er jo genialt, og reklamefilm for Brodtgaard Basement Reserve kan du se på YouTube ved å klikke her.

Delikat skumtopp.
En veldig frisk og lettdrikkelig IPA. Ikke er den spesielt sterk (6%) heller så her er ikke faren for å gå på en smell overhengende. Jeg synes kanskje dette ølet ble i overkant "mainstream" og savner et noe mer utpreget humlebitt. En god tørsteslukker. 19.

UKE 29, 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar