lørdag 4. januar 2014

Willemoes Jul 2013

Bryggeriet Vestfyen, Danmark. ABV: 8,5%

Tilgjengelighet: Danmark.

"I forkæles i år med en baltisk porter med smag af kaffe, mørk chokolade, lakrids, og mørke frugter, lagret på egetræ. Til sidst er denne komplekse bryg afrundet med GlenDronach-whisky fra det skotske højland. Glædelig jul."

Jeg er så heldig at jeg har ettpar venninner på landet. Disse damene byr gjerne inn til fest og titt og ofte blir det budt på øl diverse obskure danske brygg. Siste skudd på stammen var det eksklusive juleølet, "Willemoes Jul 2013". Willemoes Jul blir brygget etter ny oppskrift hvert år, og det er den åttende årgangen som nå skal til pers. En Baltisk Porter tilsatt 8 år gammel fatlagret Skotsk Single Malt Whisky. Vil du lese mer om bryggeren, bryggeriet, ølet eller whiskyen kan du klikke her.

Erketypisk Baltisk Porter. Mye sjokolade, kaffe og lakris. Veldig tung og med tanke på at den kommer i en 0,66 flaske, kan det være lurt å ha flere å dele med. Ølet var ekstremt mektig, og det er mulig det var her whiskyen tilførte ekstra dybde. Jeg var redd at det skulle være et svært utpreget alko-stikk her siden den var tilsatt brennevin men ølet er meget velbalansert. Willemoes Jul 2013 ble sluppet i et begrenset opplag og kommer som sagt ikke til å bli brygget igjen. 21.

 

UKE 1, 2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar