søndag 5. januar 2014

X-Mas B-R 2013.2

Jula synger på siste verset, men ikke for Herreklubben VI. 3 Januar gikk "Juleølet 2013 part II" av stabelen hjemme hos Nico. Det var 15 juleøl som skulle under lupen og som gjest hadde vi bedt inn Tor Simen.  I tillegg til alltid å være hyggelig selskap pleier Tor Simen som regel å bringe med seg noen rariteter og denne gangen var intet unntak. Juleøl fra St. Berg Bryggeri og fra Huldra Nanobryggeri. Begge hjemmebrygg fremstilt av henholdsvis Ståle Berg og Paul Johansen. Det var duket for test, fest og Chickenbreast! La oss komme i gang!

Men det å komme i gang viste seg å ta lengre tid enn antatt. En svært gjenstridig DAB-Radio klarte å stjele det meste av fokuset den første timen, men etter en rekke forsøk, (enkelte ble oppgitt som et hus...) fikk vi nå endelig inn en kanal som ikke spilte så altfor ungdommelig musikk. Det var endelig klart!
Herreklubben VI samt "Beer-can Chicken".
Snittkarakteren denne kvelden endte på 20 men jeg oppfattet det likevel som om det var mye intetsigende denne gangen. På topp troner Samichlaus fra Schloss Eggenberg som i alle år har vært en favoritt med 24. Andre høydepunkter man bør trekke fram er Nøgne Ø's Very Special Holiday Ale og Petrus Winter #9 fra Brouwerij Bavik (-Det er greit å bo i Danmark når flaska koster 50 kroner...) som begge ble ratet til 23.

En svært fornøyd gjest.
De to hjemmebryggene var spennende saker. Vi har utelatt karaktersetting på disse men det kan nevnes at begge to holdt et svært akseptabelt nivå selv om det muligens kunne være en anelse for mye nellik i kandidaten fra Huldra Nanobryggeri. For en ivrig syltekoker kan slike ting sette sine spor.

En Nissemor brygget i 2008 kom også på bordet iløpet av kvelden og her må vi nok konkludere med at det finnes grenser for lagring...ølet var rett og slett ødelagt. På den andre siden, det er ikke hver dag man kan prøve ut en gammel Nissemor på kjøkkenbordet sammen med tre kamerater.....

Coisbo Pinnkjøttøl 17
Haandbryggeriet Nissemor 20
Austmann Quinta Do Nöel 17
Nøgne Ø Underlig Jul 19
Austmann Jinglebeer 17
Balder Julebukk 20
Ægir Ylir 21
La Trou Du Diable La Grivoise de Nöel 19
Det Lille Bryggeri Juleporter 21
Aarhus Bryghus Juletønden 19 (G.P.I.)
Nøgne Ø Very Special Holiday Ale 23
Brouwerij Bavik Petrus Winter #9 23
Ringnes Julebokk 21
Stronzo The Nightmare Before Christmas 14
Schloss Eggenberg Samichlaus Classic 24

Dokumentasjon er viktig!
Noe man kan merke seg er at øl som bare noen få år siden vekte både undring og begeistring ikke utmerker seg så mye lenger. Både "Julebokk" og "Underlig Jul" har glidd inn i mengden. Kan dette skyldes at bredden i ølutvalget har blitt større eller har man blitt blasert? Denne diskusjonen kommer sikkert til å bli tatt i nær fremtid. Det er under en uke til tredje og siste juleølsmaking, og vi gleder oss allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar