mandag 28. januar 2013

Juleølet 2012, part III

Alle ting kommer til en ende, også herreklubbens juleølsmaking som i år har vært en trilogi (med en liten spin-off epilog i fremtiden). Av de totalt 58 juleølene polet kom med, klarte vi tilslutt å erhverve 57 av de.

Helt ferdig ble vi dog ikke da noen valgte å kaste inn håndkle når det gjensto 3 stykker. Vi kommer tilbake til disse ved en senere anledning og da vil det også foreligge fullstending scoringsliste samt sammenligning med 2011.

innsniking av Underberg er absolutt lov....

Testingen av juleølet 2012 har nærmest blitt et evighetsprosjekt og til neste år vil vi nok kutte ut de forholdsvis kjedelige 6,5% og heller konsentrere oss om "utskuddene" dersom polet velger å lansere lignende antall. Nå er vel øltrenden ekstremt i tiden og vi kan bare krysse fingrene og håpe det holder seg slik i mange år fremover.

Møtet ble avviklet hos Nico den 25/1-13, og Terje var innbudt som dagens gjest. Ikke dumt med en fjerdemann når man skal drikke seg igjennom 20 øl.

Oppvakt kvartett, Nico, Jimmy, Terje og Solbukken.
 
De som utmerket seg i denne runden var Indslev Julehvede, som smakte veldig mye jul og veldig lite hveteøl, pluss for det. Hornbeer Vinterporter fra Danmark og den Italienske (ikke Belgiske...) "Baladin Noel" scoret begge 23 og ble dermed kveldens vinnere......eller det vil si at Berentsen Jule Avec som var den siste som ble konsumert før det kulminerte har ikke fått notert noen karakter....vi har tidligere satt 24 på dette ølet, og med tanke på at den fikk oss til å retirere holdt den vel høyt nivå også denne kvelden.
 
Samtlige resultater part III.

Anchor Christmas 20
Herslev Juleøl 17
Indslev Julehvede 19
Dahls Juleøl 18
CB Juleøl 16
Mack Juleøl 13
Midtfyn Juleale 15
Abbaye de Val Dieu Biere de Noel 17
Slaapmutske Christmas 15
Jacobsen Golden Naked Christmas Ale 18
Atna Julenisjeøl 17
Julemandens Trøst 19
Galoise Bocq Christmas 21
Hornbeer Vinterporter 23
Baladin Noel 23
Ringnes Julebokk 22
Berentsen Jule Avec "Noe usikkert..."
 
Takk til Nico for kreativ gryterett, og takk til alle andre som var involvert i denne fine Januar-kvelden.
 
PS. Nyere informasjon har avslørt at Nico har en
ekstra flaske Jule-Avec stående, så på neste møte 
starter vi med den.
 
Rent avslutningsvis noen ord om konservering og oppvarming av kjøtt:
 
Vakuumering
Vakuumposer brukes til vakuum- og MAP pakking av de fleste næringsmidler, også flytende.
Standard som 80 my med sveis på 3 sider.
Posene kan trykkes i inntil 10 farger på en eller to sider - kan også leveres med zip-lock.
Tåler opptil 85 grader.
Sous-Vide
Sous-vide poser brukes til koking og varmfylling av matvarer.
Tykkelse 80 my.
Gir produktene ekstra god holdbarhet. Produktene blir varmet opp i posen.
Tåler opptil 120 grader.
Krymp
Krympeposer er beregnet for pakking av ferskt kjøtt, alle typer bearbeidede kjøttvarer, samt forskjellige typer ost som ikke avgir gass. Posene vakuumeres og krympes. Det må være 5 cm klaring i hver retning når posen er fylt for å oppnå riktig krymping. Posene er meget tette og presenterer produktene på en innbydende måte.
For krympeposer anbefales en krympetemperatur på 80-90 grader i 3 sek. Det gir en krymp på ca 40 % ved FME, AMK, KK og NCM og 25-30 % ved HA-S.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar