søndag 6. januar 2013

Juleølet 2012, Part 2.

Jakten på juleølet har fortsatt inn i det nye året, og pr.dags dato er vi oppe i 55 av totalt 57 lanserte. Part 2 ble gjennomført hos Jimmy med Tor Simen som gjest. Det var i utgangspunktet 19 juleøl som skulle konsumeres, men det hvite håp hadde for anledningen brukt sine kontakter i pubbransjen og brakte med seg den sagnomsuste "Very Special Holiday Ale" brygget av Nøgne Ø. Dette ølet er et samarbeid mellom 3 forskjellige bryggerier, Stone, Jolly Pumpkin og Nøgne Ø. Bryggeriene brygger hver sin versjon av ølet, og alle bruker de samme lokale ingrediensene, kastanjer fra Michigan, salvie fra California og einebær fra Norge.

 
Etter en liten opprydning i kjøleskapet tidligere i høst, dukket det opp en Fredrikstad juleøl fra 2011 og denne tok vi med på testrunden for å sjekke hvorvidt det var noe utvikling ved lagring i ett år. Vi kunne konkludere med at "noe" hadde skjedd, men ikke nok til at jeg kommer til å hamstre 6,5 juleøl for overvintring i årene fremover....

Kjøkkentjeneste.
Det var en sterk overvekt av Danske juleøl på denne runden, danskene brygger et noe lettere juleøl en vi nordmenn er vant med, jevnt over bra produkter men ingen som utmerket seg. De Norske kandidatene var stort sett veldig bra, men ingen av de kunne måle seg med den Østerriske "Samichlaus Classic" fra Schloss Eggenberg. Dette er et så fantastisk produkt at det er vanskelig å rose det nok. Dersom du skal drikke ett juleøl i livet, må det bli dette. Jeg husker at vi ble skikkelig "beerstruck" av denne i fjorårets test, men i år var den ennå bedre siden vi visste hva vi hadde i vente.

Herreklubben VI, drar alltid i samme retning....
Her følger dommen: 
Erdinger Schneeweisse 15
Hornbeer Julehumle 20
Aass Juleøl 17
Berentsen Julefnugg 19
Fredrikstad Juleøl 18
Fredrikstad Juleøl (lagret 1 år) 19
Kinn Julefred 21
Nørrebro Bryghus Julebryg 15
Rise Jule Ale 14
Coisbo Christmas Ale 19
Haandbryggeriet Nissefar 23
Fanø Julebryg 18
Midtfyn Julestout 20
Herslev Stjernebryg 18
Abbaye de St.Martin Cuvee de Noel 16
Nøgne Ø God Jul 23
Nøgne Ø Very Special Holiday Ale 22
N'ice Chouffe 23
Samichlaus Classic 25
 
Gjest med høy føring.....
Det ble lagt inn en rolig pause med fotball, biffsmørbrød og butikkøl som seg hør og bør, og kvelden ble rundet av med en alldeles fantastisk Carribean Rum Stout fra Hornbeer. Nok et vellykket arrangement i regi av den Sofistikerte Herreklubben VI.


PS. Mike The Headless Chicken finner du mer om her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar