onsdag 17. september 2014

Nøgne Ø Porter

Nøgne Ø, Norge. ABV: 7%

Kjøpt hos: På fat på Eidsivablot, Eidsvoll.

Førstemann i ølkø! (Kan jo gå tomt...)
"Porter fra Nøgne Ø er en myk og fyldig øl, men har likevel både komleksitet og en tydelig ristethet. Passer godt til kraftige kjøttretter, mørk sjokolade og vaniljeis. Nytes best ved 12°C. Vi er stolte av at Nøgne Ø Porter vant sølvmedalje i kategorien "Robust Porter" i World Beer Cup i San Diego 2008."

-I like my beer as I like my metal,
Black!
Eidsivablot ble arrangert 13 September og var en del av markeringen for Norges selvstendighet gjennom 200 år (evt 109....). Solbukken med frender var på plass og det ble en fantastisk dag, ikke minst på grunn av ølutvalget, utelukkende Nøgne Ø på fat. Det samme bryggeriet arrangerte visstnok ølsmaking denne dagen også, men det klarte vi å gå glipp av. Uansett en flott dag med nydelig vær, godt drikke, god musikk og gode venner. Jeg har valgt å anmelde NØ's porter (Ja, Geir. Den ER mørk!), siden dette er det eneste ølet som frambudt for salg som jeg ikke har anmeldt tidligere. Dog har jeg drukket det en rekke ganger, men nå fikk jeg også en unnskyldning til å skrive litt om denne dagen også. Eidsivablot kan du lese mer om her.

Pårr-t-herr! (Uttales med bred Årdalsdialekt).
Er vel så stilriktig som det kan bli egentlig dette. Tradisjonell Porter. Forbausende lettdrikkelig med sine 7%, totalt fravær av alkostikk og oversukring. Personlig synes jeg ølet blir litt for "anonymt" og savner litt saltsmak men det er jo et spørsmål om smak og behag. En Porter for "alle" og det er vel kanskje hemmeligheten bak kommersiell suksess? 20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar