søndag 21. september 2014

Festivaløl

Ringnes Bryggerier, Norge. ABV: 4,6

Kjøpt hos: Meny Osloveien, Hønefoss.

"Oktoberfest er verdens største festival med over 6 millioner besøkende fra hele verden årlig. Festivalen holdes fra slutten av September hvert år i München, første gang 12. Oktober 1810 til ære for bryllupet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, etter hvert ble det en festival for hele Bayern. Oktoberfest-ølet kalles også ofte for Märzen, DVs marsøl. Tidligere var sesongen for brygging av undergjæret øl den kalde årstiden fra Oktober til Mars. På slutten av sesongen ble det så brygget noe mørkere og kraftigere øl som skulle tåle lagringen gjennom sommeren - i ølkjellere kjølt med naturis. Dette ølet måtte drikkes opp før neste sesong, derfor marsøl under oktoberfest. Festivalen arrangeres fortsatt på Theresewiese, derav den lokale forkortningen "wies'n". Så hører du noen i München si "velkommen til wiese'n" så betyr det "velkommen til oktoberfest"."

Solbukken på oktoberfest på Youngstorget.
Forferdelig arrangement!
 Nyhet fra Ringnes er ikke kvardagskost, men siden øl er såpass i skuddet popper det jo opp både nye brygg og bryggerier overalt. Siden det også arrangeres "oktoberfest" på ethvert hushjørne medfører jo dette at alle vil ha en bit av den kaka også, dermed har det i år (2014) blitt lansert flere "høstøl" enn på mange år. Vi kaster oss over kandidatene, og først ut er Ringnes' Festivaløl.


Flott farge, god smak og svært lettdrikkelig. i tillegg kommer ølet i småfrekk liters-boks (flaks at jeg hadde småfrekt liters-glass da....). Ikke noe å skrive hjem om, men lett og like. 18.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar