torsdag 5. mars 2015

Tapping av "Den Gode Klone" & "Korsfest Batch 002". 02/03-15

Fokus!!
Etter vellykket bryggeaften for drøye to uker siden var det nå på tide å flaske ølet. Tappingen foregikk hos Nico en mandagskveld så her var det langt mer sivilisert oppførsel enn under selve bryggingen.

Mitt første inntrykk av ølet var at det var i overkant lyst....
Det er tre faktorer under flaskingen som spiller inn for å få et vellykket resultat: Hygiene, hygiene & hygiene, det var derfor en svært desinfisert gjeng som tasset rundt bland gjæringtanker, heverter og tomflasker denne kvelden.

Hygiene er svært viktig! Særlig
når man skal stappe hele armen
ned i ølet...
100 liter øl skulle fordeles på 7 mann, og ikke alle skulle ha samme mengde av alt...var kanskje like greit at vi var sånn noenlunde edrue for å holde orden på logistikken. Ordnung! Ordnung sier jeg!


Etter litt startvansker kom vi etterhvert frem til en ganske lineær tappelinje der (nesten) alle jobber gikk på rundgang.

Ser ingen grunn til å lære meg noe jeg ikke har bruk for....
Alle deltok, og selv om enkelte hardnakket nektet å lære seg korkemaskinen gikk alt for seg i en kameratslig og jovial tone.

..men hevert-tjeneste tar jeg gjerne!
Enkelte av oss smakte såvidt det var på IPA'n og dette lovte bra. Litt finregning avslørte at den hadde fått en ABV på småfrekke 9% samt en IBU på 185,3....det hersket litt forvirring rundt målingen av OG fra bryggedagen der ansvarsfraskrivelsen tydeligvis hadde stått i sentrum. Undertegnede var ikke tilstede på nevnte tidspunkt, og har derfor ikke tatt noen stilling til akkurat det....


Kors-Fest Batch 2 hadde steget fra fjorårets "onde" 6,66% til 7,1%, noe som ikke er fullt så ondt annet enn dagen derpå.


"Den Gode Klone" kan smakes på allerede neste helg, fyldig dekning kommer på en ølblogg nær deg.


Avslutningsvis vil jeg takke alle involverte for et foreløpig vellykket samarbeid/prosjekt. Alt arbeid går litt lettere når man omgir seg med såpass fine folk! Skål!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar