tirsdag 17. mars 2015

Sheperds Pie

Jeg er overhodet ikke katolikk, men en gang iblant kan man tillate seg å knabbe noen høytider fra "fienden" for å sprite opp (bokstavelig talt) sin egen liste over merkedager. St. Patricks day er Irlands nasjonaldag og verden rundt er det full fest og fri flyt. De kan dette med å skape stemning, irene, så man må liksom bare kaste seg på. For ikke å virke ekskluderende kan jeg forsikre om at enhver ire som ønsker å feire 17 Mai er hjertelig velkommen for min del....vi får holde sammen vi potetbønder.


Hvilken bedre måte å feire dagen på enn med en tradisjonsrik irsk rett, nemlig Sheperds Pie. Stek kvernet lammekjøtt (pingler som ikke spiser fårekjøtt kan bruke noe annet...) sammen med hvitløk, løk og ternet gulrot i en stekepanne. Krydre med salt & pepper. Dryss over litt hvetemel og tilsett kraft, ei god spiseskje Worchestershiresaus og Guinness. Du trenger ihvertfall 2 bokser Guinness, hvor en skal i gryta, og en skal i kokken. Kok inn til sausen er så tykk som en saus skal være. Legg i en ildfast form, legg på et lokk av hjemmelaget potetmos. Overflaten overøses med smeltet smør før den dekkes med ost. Stek i ovn til potetmosen er gyllen. Server med grønne erter, passende øl og "a wee dram". Slainte mhaith!


Du trenger:
700 g kvernet lammekjøtt.
1 hvitløksfedd.
2 løk i skiver.
1 stor gulrot i små terninger.
Salt & Pepper
2,5 dl oksekraft (evt 1 buljongterning).
2 bokser Guinness (minst).
Worchestershiresaus.
3 ss hvetemel.
8-10 poteter.
1 skvett melk.
1 klatt smør.
Revet Muskatnøtt.
Ost til gratinering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar