mandag 16. februar 2015

Kors-Fest Batch 002


Etter fjorårets mer eller mindre vellykkede brygging av påske-ølet, Kors-Fest, har planen hele tiden vært å gjøre dette til en årlig happening. Ett år har gått og vi befant oss nok engang rundt bryggekjelene. I år hadde vi også med etikettdesigner/grafiker/gravør (kjært barn osv...) Brede som skulle få sin bryggedebut.
Bryggejomfru med humle.
Åstedet for seansen var flyttet fra Lars' forbudstidsinspirerte kjeller og opp til Nico's romslige kjøkken. Vi var tross alt flere deltagere og mere utstyr.

Nymotens.
I tillegg til å brygge Kors-Fest hadde vi også fått grini oss til å låne en Braumeister Speidel som vi skulle brygge en IPA på, bare for å erfare forskjellene som foreligger mellom Speidel-brygging og "Ordentlig-Brygging".....

Gamlemåten.
Vi startet opp med friskt mot ved 13:30 tia, og etter at Nico hadde fått revet av seg ettpar runder med "streng-autoritær-surpadd", ble stemningen raskt stigende.

Nøyaktige målinger er et must
i brygging.
Jeg kan med en gang innrømme at stemningen steg såpass raskt at undertegnede kastet inn håndkle ganske tidlig på kvelden og ikke var tilstedeværende stort lenger enn til første humling. Heldigvis fantes det de som var forutseende nok til å forevige resten av kvelden pr. kamera og det er på sin plass å rette en stor takk til Brede for god dokumentasjon, og bildelevering til dette blogginnlegget.

God stemning
Kors-Fest batchen ble delt i to gjæringskar, ett med "Kors-Fest Naturell" og ett der vi tilsatte Chipotle og Kakao-Nibs.

Gjæringskarene flyttes til det aller
helligste, dusjen!
Tanken er å teste ut hvor stor forskjell det blir på det ferdige produktet når man tilfører smakstilsetninger. Om to uker er står det flasking på programmet. Følg med!

Han som åpnet for hardt.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar