søndag 12. mai 2013

En dag i Mai.

Da det er litt omveltninger på privaten om dagen, fant fruen og undertegnede ut at en Oslotur med rolig pubrunde etterfulgt av konsert med dunk-dunk musikk burde virke avstressende, så en ettermiddag en dag i Mai pakket vi snippesken og la ut på tur.
Vi satte oss på timesekspressen og 1 time og 45 minutter senere var vi fremme i Oslo....

Kråke og Gås....kall det gjerne en slags ornitologisk utflukt
Enhver Oslotur med respekt for seg selv bør inkludere et besøk på Vikapolet. Polet er et av to spesialpol i Norge og fører dermed varer man ikke finner andre steder. Når man så og si har drukket seg igjennom hele pollista er dette et svært kjærkomment initiativ.

Utbytte av øljakten i Vika.
Sen Lunsj/Tidlig Middag ble inntatt på gamle ærverdige Håndverkerstuene. Her kjøres det et rustikt preg på menyen med ølmat som pølsetallerken og confitert svin med kål. Ølutvalget er himmelsk, her kan du finne ting du har lett lenge etter, og selvsagt er prisene skyhøye de også. Men som et alternativ til å sette seg ned på en restaurant langs nærliggende Karl Johan og betale nær 100 lappen for 0,4 med industriskvip er det så absolutt verdt pengene. Eneste jeg savner her må være et eget øl på tapp. En Blåbic fra HaandBryggeriet og Hornbeers Grisk ble inntatt av Solbukken. Fruens valg falt på 2 x Grimbergen Blonde.

 
Turen gikk deretter østover der vi skulle sjekke ut ettpar relativt nye alternativer på pubfronten, liker å påberope meg at jeg ennå ikke er for gammel til å prøve nye ting selv om jeg i det siste har notert meg at viljen sitter noe lenger inne enn før....Først ut var "Gaasa" i Storgata. De har flere Mikrobrygg på fat og Runa som er en besserwisser gikk for en Besserweizen fra Sundbytunet, mens undertegnede gikk for den selvtitulerte Gaasa IPA brygget hos Schouskjelleren. Ikke veldig spennende valg viste det seg, IPA'en synes jeg var rimelig tam til IPA å være og hveteølet fra Jessheim var i overkant søtt. I tillegg var musikken altfor høy (gammel mann ja...), tapetet var rotete og stedet hadde et slags venteværelsepreg.... Men uteserveringen så veldig fin ut så vi får nesten gi Gaasa en ny mulighet på en solskinnsdag.
 
 
Så var det Kråka. Crowbar ligger i torggata og åpnet tidligere i år. Stedet har fått rimelig hard medfart i restaurantanmeldelser på nettet, men ettpar kompiser har ment at all denne negative kritikken er noe urettferdig så vi tenkte vi like godt kunne sjekke det ut in persona.
Stort fint lokale med små bord. Jeg er drit lei av langbord, så dette var helt i min gate. Fem egne brygg på fat, og mange gjesteøl. Her kunne vi nok vært lenge.
Gikk for 3 av Kråka's egne brygg, Experimental IPA #3, Strangebrew og Scream Ale, samt den kullsvarte Imperial Stouten: Saint Petersburg fra Thornebridge. Gode valg alle sammen. Crowbar vil nok bli besøkt igjen. All kritikk som har gått på personalet og servicen falt helt på stengrunn denne kvelden i hvert fall, eneste negative må være at smaksplanken ikke er tilgjengelig i helgene.
 
Bryggerikjeler er alltid dekorativt.
Siden konserten vi skulle på var på John Dee var det også på sin plass med en tur innom Tilt som befinner seg i samme bygg. Tilt må bare oppleves! For alle som var barn på 80-tallet er dette paradis. Gamle flippere og Arcade-spill dominerer lokalet og i tillegg har de et utrolig ølutvalg til fornuftige priser. Mikkeller/Three Floyds Boogoop, Boulevard Pale Ale, Beer Here Pale Hobs og den meget gode stouten Idjit! fra Gøteborgsbryggerne Dugges ble fortært. Tilt er topp!
 
Kvelden ble rundet av med en fantastisk konsert der både In Vain og Solefald leverte varene. Synd at man var tvunget til å bivåne dette med industrielt tankøl i plastglass, jeg synes kanskje konsertarenaene kunne ha ett eller annet alternativ på ølfronten slik vi opplevde på Graspop i Belgia for noen år tilbake, men Belgia er nå engang Belgia da.....
 
Trekkes 2 poeng for rotete tapet....
Nok en vellykket utflukt er gjennomført og Harald Heide Steens -En dag i Mai, kan du høre her.
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar