lørdag 16. mars 2013

Kakerlakpuler

Pladderballe Bryghus, Danmark. ABV: 5,5%

Tilgjengelighet: Kjøpt i Danmark, innført av Trine Sørensen, distribuert av Eli Myhrvold.

"Indbyggerne i Pladderballe har altid været store elskere af godt øl. Glæden var derfor til at få øje på, da Svaneke Bryghus valgte at åbne et filialbryggeri i byen.
Pladderballe Bryghus præsenterer øl af høj kvalitet.
Produktene er navngivne etter byens grundlæggere. MONRAD & RISLUND; efter en skattet gæst ved enhver quiz i byen; BRODTGAARD; efter en uundværlig rekvisit for et kendt bysbarn; KALAPØJSER og endelig efter en stor teatersucces i byen KAKERLAKPULER.

-Drik med omtanke, opfordrer Sundhedsstyrelsen, og Brodtgaard var aldrig uenig:

-Det er åndssvagt at dø af druk. Så kan man jo ikke få sig en bajer mere!"

Ølet er brygget av Svaneke bryghus for Pladderballe bryghus, og her snakker vi vel tidenes ølnavn! Kakerlakpuler betyr visstnok noe av det samme som det norske "flisespikker".

Flasken opplyser at dette er en Stout, mens hjemmesiden til Pladderballe Bryghus mener at det er en "dobbel", strengt tatt kan den jo være begge deler, og jeg har ingen intensjon om å være en kakerlakpuler.

Det er alltid hyggelig med venner som bringer nye øl inn i heimen, og her er det på sin plass med en takk til Eli som hadde med seg rariteten.

Navnet skjemmer ingen....

Et flott kakaoaktig skum, men en ganske fraværende duft. Ved første sipp var smaken ganske tam også., men denne kom seg absolutt etterhvert, var muligens litt for kald i utgangspunktet. Flott fylde og lang fin ettersmak. 20

UKE 10, 2013

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar