fredag 29. mars 2013

I Stig Helmers fotspor

Med håp om å forkorte vinteren littegrann tok Solbukken med frue seg en rolig vinterferie i midten av Mars. Prisene var lave, temperaturen var høy og behovet for å skifte ut stueveggene ei ukes tid var rimelig påtrengende. Grytidlig møtte vi opp på flyplassen, provianterte rolig med 50 Underberg og slang oss ned på O'Leary's for en morgenforfriskning.

Rutete duk blir aldri feil....

Ølmessig var jeg klar over at dette ikke kom til å bli en veldig spennende tur, så jeg tok godt for meg av Brooklyn Brown på Gardermoen. Forøvrig helt greit at dette ølet distribueres av Ringnes så det er mulig å få seg kvalitetsøl også på norske flyplasser.

Nr 900 føres sirlig inn i loggen.

Vel fremme I San Agustin gikk turen rett i pool-baren der øl nr 900 skulle inntas. Det lokale Tropical. Dette ølet finnes over alt på Gran Canaria og er sammen med Dorada fra Tenerife de største ølmerkene på kanariøyene. Begge er forøvrig eiet av den Sør-Afrikanske bryggerigiganten SABMiller.


Noe som kan være litt frustrende på Kanariøyene er all ølreklamen som dominerer barene, dette betyr nemlig ikke nødvendigvis at de har disse øltypene tilgjengelig. Men vi fant et "mini-Irland" som ihvertfall hadde noen Irske spesialiteter på tårnene.

Bøvelen pimper Tropical
Turismen og fritidsboligene har forøvrig gjort sitt til at enkelte områder virker mer som egne småsamfunn, du finner et mini-England med britisk øl, mini-Skandinavia med fårikål og akevitt, og mini-Mykonos med San Fransisco og dragshow. Altså noe for enhver smak, samt kombinasjoner du aldri har sett maken til. Dette er erke-syden!

Pensjonistdans med enmannsorkester.
Bildet er tatt fra vinduet på en Heavy Metal Bar.....

Siden Kanariøyene tydeligvis er tysk koloni, er det en god del tysk øl og få fatt i på butikkene, men også endel av kneipene har spesialisert seg på denne kundegruppen og serverer Bratwurst, Bundesliga og Tysk fat-øl.

Bitter med is (genialt!) og Krombacher pils hos Manni und Chris.

Men selv med aktiv øl-leting ble ikke lista noe særlig lengre på denne turen, men jeg anbefaler alle om å ta en titt i kjøleskapene bak barene, det kan skjule seg noe spennende der...

Denne fant jeg på den engelske Gay &
Fotballpuben: The British Bulldog....
Kun på Gran Canaria...
I tillegg vil jeg trekke fram "Das Kleine Brauhaus" i San Agustin som har eneagenturet på den Tyske Kölschen: "Früh".


Nedenfor følger lista med karakterer på alt som ble inntatt iløpet av denne flotte uka, og jeg må innrømme at jeg til tider ble såpass lei alt dette lyse ølet at jeg innimellom gikk på ettpar glass med hvitvin.
 
Solbukkens vinblogg?

Tropical Cerveza 21
Cruzcampo Shandy 17
Dorada Cerveza 15
Früh Kölsch 19
Mixta Shandy 15
Spar Shandy 15
San Miguel Reina 16
Schlappeseppel Pils 18
Krombacher Pils 17
 
Kunst.
Foran: Tropical
 I bakgrunnen: Runa i Atlanterhavet.
 
PS. Savnet etter grisefesten er absolutt til stede.
 
Hvis du går ned denne meget lange og meget
bratte trappa her, kommer du til et sted som
serverer Tropical....

Takk for turen Runa!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar