tirsdag 6. november 2012

Ægir, mest for utlendinger....

HHH-reiser var så elskverdige at de inviterte med på tur til Flåm og besøk på Ægir bryggeri på vårparten (2012).

Fra Venstre: Hartz, Gundhus, Hartz, Andersen, Johansen,
Granum, Skogmo, Kentorp, Aspen og Solbukken.

Siden dette er en øl-blogg og ikke en tog-blogg evt natur-blogg skal jeg ikke gå særlig inn på selve reisen men det skal da ihvertfall nevnes at denne Bergensbanen som så kjekt hadde lovet oss restaurantvogn med enkelte rettigheter, ikke var istand til å spa opp noe annen bevertning enn ei rusten serveringstralle med gamle lefser og kald kaffe, gleden var derfor stor når vi på Myrdal måtte vente en halvtimes tid på en cafe som faktisk hadde øl på boks!

Lefseentusiaster.....
Flåm består av to hotell, to puber, en Coop Marked og en drøss med trollutsalg, så istedenfor å titte på overprisede lusekofter bar det sporenstreks i Ægir puben, forventningene var absolutt på plass så skuffelsen var ganske stor når det viste seg at utvalget ikke var spesielt spenstig. Kun øl med butikkstyrke på fat med en pris som tilsvarte BNP i et middels stort Afrikansk land.



Ægir puben.

Vi fikk opplyst at resten av Ægir-katalogen var tilgjengelig på flaske men etter ett par forespørsler om Rakøl og Ratatosk IPA forsto vi at dette heller ikke stemte, smaksplanken vi fikk servert besto også av de 5 ølene vi allerede hadde sittet og pimpet i timesvis, dog kjøpte Tor Simen ei flaske Lynchburg til nærmere 400 spesidaler som vi alle satt å så på......

Smaksbilder diskuteres på høyt nivå.....

Vi tilbrakte to flotte dager i denne puben men bortsett fra hver gang en cruisebåt la til var vi stort sett alene. Ægir har mye godt øl men puben på Flåm er først og fremst et turisttiltak. Eneste som manglet var en liten jentunge i bunad som spilte fele i et hjørne.

Mens dette bildet ble tatt fikk vi faktisk beskjed om
at det ikke var lov å ta med glassene ut...Ramp!

Uansett må jeg få takke karene i HHH for en utrolig artig tur, selv om Ægir ikke var allverden var ihvertfall selskapet alle tiders!
Nedenfor kan du se hele Ægir lista mi, og mer om Ægir kan du lese her.
 
Ægir Brime 22
Ægir Bøyla Blonde Ale 12
Ægir Harvest Ale 8
Ægir IPA 21
Ægir Julebrygg Grønn 20
Ægir Lynchburg Natt 22
Ægir Natt 24
Ægir Påskesol 20
Ægir Ratatosk Double IPA 12
Ægir Rallar Amber Ale 12
Ægir Skumring 18
Ægir Sumbel Porter 21
Ægir Wangensten Rakøl 17
Ægir Witbier 19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar