lørdag 24. november 2012

Sint mat!

Skikkelig sint!

Vel, sint blir jeg ikke av å spise chili, heller lykkelig...det finnes de som påstår at capsaicin frigjør endorfiner og det kan det nok være noe i....
Hvis du ønsker å studere chilien utover dette kan du lese denne artikkelen og dersom du er over gjennomsnittet interessert i Chili Con Carne, kan du klikke her.

Chili Con Carne er ølmat god som noen og i denne oppskriften har jeg latt meg inspirere av de danske brødrene Price, vår alles kjære sjefsgris Jamie Oliver samt det sterkt undervurderte matprogrammet "Eat Street".

Danmark, så utrolig lett å like....
Du trenger:

200 g Bacon i terninger.
800 g Kvernet Kjøtt.
1/2 Purre i skiver.
1 Løk hakket.
1 Hvitløk finhakket.
1 god neve hakket Chili.
1 ss Chilipasta (kan erstattes med mer hakket Chili...).
3-4 hele Chili.
1 dæsj Oregano.
1 dæsj Kummin.
1 boks knuste Tomater.
2 x 1/2 liter Mørkt Øl.
1/2 liter Kjøttkraft/Buljong.
2 bokser Bønner.

Agressiv gryte.

Åpne den ene halvliteren med øl og ta en god slurk, det er ikke så verst å være menneske er det?Resten av boksen er også til deg for hverdagskosen må vi ta vare på.
Stek bacon, kjøttdeig og grønnsaker hver for seg. Bland i gryte sammen med bønner, chili og tomater.
Tilsett kraft og den andre halvliteren med øl. Kok opp, senk varmen og legg 3-4 splittende chilier i gryta.
Kokes på lav varme i 3 timer, serveres med brød.


Til denne retten passer det godt med Porter, Bokkøl, Brown Ale eller Belgisk Brune.
Denne gryta smaker forøvrig minst like godt dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar