mandag 25. januar 2016

Juleølet 2015, part III.


Jula er for alvor over,også for Herreklubben VI der siste dråpe med juleøl ble forskriftsmessig nedskylt forrige helg.


Vi hadde med en splitter ny gjest denne gangen, min sambygding, barndomskompis og gamle svirebror, Henning som skjøtte vervet som gjest på en meget tilfredsstillende måte. Vi innførte til og med en ny "regel" nemlig at gjesten skal ha på seg "gjestehatten". (Ill. se ovenfor.)

12 flasker juleøl, ved 10 av dem......
Denne kvelden var det (etter mye om og men) 12 flasker som skulle til pers, det var ingen helfalsker og majoriteten av ølene hadde en ABV som var ensifret så dette så ikke umiddelbart ut som at det skulle "ta av"......


.......før man begynte å shotte portvin da......


Det ble servert skinkestek med tysk potetsalat og chimichurri mellom slagene, (flerkulturell mat der altså), og med tanke på kjøttmengden som ble satt til livs her så må nok pensum i mengdeberegning sterkt oppgraderes i norsk skolesystem.

Det ble litt mørkt utpå kvelden....
Nedenfor følger som vanlig oversikt over øl, karakter, evt kommentarer samt at vi denne gangen har latt meningmannen (v/Henning) komme til orde med tanker rundt de forskjellige ølenen vi smakte på. For orden skyld, meningmann meninger i parentes.

Vliegende Paard Brouwers - Prearis X-mas - 15 (God på smak).
Södra Maltfabriken - Deer Santa - 18 (God på smak).
S:t Eriks Bryggeri - S:t Eriks Ekologiske Julale - 14 (Mye piss).
Undercover Brewing Co - Christmas Ale - 17 (Flytende Pepperkake).
Nøisom-Gullinbustes Torreblot - 19 (Kjedelig).
Brouwerij Verhaeghe - Noel Christmas Weinacht - 17 (Helt allright).
Les Brasseurs de Lorraine - Loroyse d'Hiver - 20 (Nokså god på smak).
Brasserie Des Carrières - Diole Biere De Noel - 17 (God på smak).
Birra Olmo - Hoppy Jul - 20 + for god quiz (Dårlig i geografi).
Brasserie de la Pigeonelle - Pigeo-Nöel - 13 (Skål).
Munkebo - Munin - 21
Nøgne Ø - God Jul Whisky - 22 (Go! To-og-tyve).
Brasserie Caulier - Bon Secours Blonde de Noël - 19 (Blanda, skål!).

Selvutnevnt portvinsekspert.
En varm takk til alle som gjorde dette til nok en vellykket kveld, Jimmy, Nico & Henning, og ikke minst Runa da som bidro både med bildetagnng og vindrikking.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar