fredag 14. februar 2014

Frydenlund Pale Ale

Ringnes Bryggerier, Norge. ABV: 4,5%

Tilgjengelighet: I butikk fra 17/2.

"Frydenlunds grunnlegger Mads Langaard var skipskaptein, og så store muligheter for eksport av øl med den Norske seilskipsflåten. Frydenlunds bryggeri produserte en rekke øl for Asia, Afrika og Sør-Amerika, og ble raskt Norges største eksportbryggeri. Den største eksportsuksessen hadde Frydenlund bryggeri i midlertidig med sin Pale Ale. Frydenlund Pale Ale er en ekte ale, brygget med spesialmalt for fylden og overgjær som gir fruktige noter. Rikelige mengder humle gir en velkomponert og aromatisk humlekarakter. Frydenlund Pale Ale passer bl.a. til stekt kjøtt, hamburgere og ost."

Alltid spennende med nylanseringer fra de store norske bryggeriene, forrige gang var det Hansa IPA, denne gangen er det Ringnes som kommer med sitt bidrag til ølmangfoldet i norske butikker, Frydenlund Pale Ale. Ølet har vært tilgjengelig på tapp ei ukes tid og blir tilgjengelig førstkommende mandag i dagligvarebutikkene. Men som ølskribent er man da såpass privilegert at man ikke behøver å vente på riksdekkende lansering.....

Dette var utrolig godt! Hadde aldri gjettet at dette kom fra Gjelleråsen dersom jeg hadde smakt denne på blindtest. Et øl som passer til (nesten) alt! God harmoni mellom det fruktige fra ale-gjæren og den bitre humlen! Nok engang må jeg skryte av et storkonsern. Dette kommer jeg til å drikke mye av i ukene fremover. 23. (Nå må Aass få ut finger'n før de blir akterutseilt på innovasjon....))

 

UKE 7, 2014

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar