lørdag 8. juni 2013

Blågul

Carlsberg Sverige. ABV: 5,2%.

Tilgjengelighet: Systembolaget.

"En svensk klassiker med styrka och karakter.
BlåGul är ett svenskt starköl. En lägre beska ger ölet dess lättdruckna karaktär och mjuka eftersmak. BlåGul är en frisk, ljus lager för den som vill ha mycket öl för pengarna.
Oktober 1998 markerade starten för en ny epok inom starkölsegmentet på Systembolaget. Då lanserades nämligen BlåGul. Det fördelaktiga priset och den 70-tals inspirerade designen förde snabbt upp BlåGul som överlägsen etta på Systembolagets försäljningslista. Inget öl hade haft så stor marknadsandel som BlåGul på 10 år.
Man kan säga att BlåGul är svenskhet på burk."

Siden det har vært både svenska flaggans dag og svensk prinsessebryllup denne uken, synes jeg det var på sin plass med en anmeldelse av et svensk øl. Dette sterkølet hadde jeg ingen kjennskap til fra før, og det ble ene og alene innkjøpt grunnet designet. I overkant nasjonalistisk sier du? Slett ikke. Jeg ville applaudert dersom norsk ølindustri hadde kommet med et tilsvarende design, men med vår lett skakkjørte alkoholpolitikk hadde vel et slikt design blitt stemplet som "altfor positivt" og dermed fjernet fra markedet. (ref. Grans' VM-øl med Mariusgenserdesign).

Skal det være fest så skal det være fest!
Ølet virket litt flatt med engang, men smaken var fyldig og god og dette var et brukbart lagerøl men ikke stort mer enn det. Som sagt, litt pluss for designet. 18.

UKE 23,2013.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar