tirsdag 16. juni 2015

Danmark Rundt.

Nok et møte i Herreklubben VI unnagjort. Denne gangen var temaet Danmark, og for å gjøre en liten kreativ vri på hele kvelden, bestemte vi oss for at ølene denne gangen skulle drikkes utfra geografisk beliggenhet snarere enn alkoholprosent slik vi pleier.

Svenskeslips i anledning dagen...
Vi kalte møtet for "Danmark Rundt", printet ut et kart og satte opp en fiktiv reiserute ut ifra de ølene vi hadde tilgjengelig. Selv om selve "reisen" var ren fiksjon skulle det likevel være realistisk - så vi måtte ha ankomst og hjemreisepunkter som stemte med virkeligheten.

Kveldens utvalgte
Turen starter (som de fleste Danmarksturer) i Oslo med en Grøn Tuborg lisensbrygget hos Ringnes. Ikke bare for å komme igang med noe lett, men også for å få kalibrert målestokken med et øl vi allerede hadde ratet til 15.

Noe geekete, men likevel...
Videre ankommer man København vi sjøveien, og vi fortsatte med Carlsberg 47 fra Carlsberg.

Det spises og skåles....
Sjælland har høy bryggeritetthet rundt hovedstaden og både HC Andersen Eventyr fra Royal Unibrew (Faxe) og Old Mephisto fra Djævlebryggeriet (Herslev) gikk ned på høykant. Selv om det kanskje bør nevnes at HC'n vakte endel harme hos Nilssen som oppviste en helt ny dimensjon av vrangskap fra hans side. Uventet vri, men moro var det.

Rødspette, Dyrlegens Nattemad,
Ribbenstek og Blåskimmelost med
Honning. Meget vellykket!
Etter denne knallstarten var det på tide med litt mat, og i broderlig samarbeid hadde vi laget en platte som ville fått selv den mest innbarkede dansk kro-entusiast til å løfte på øyenbrynene. Maten gled ned akkompagnert av mer dansk pilsner og Aalborg akevitt.

..og det skåles ytterligere til både glede og bekymring.
Vi beveget oss videre inn på fastlandet og Aarhus Bryghus' Old Strong Ale, krysser Jylland vestover via Viborg (Scottish Ale) til Thisted (Stenøl) før vi vi følger kysten nordover med en Imperial Stout fra Bryghuset Vendia (Hjørring) før vi runder av i Skagen med en Væltepetter fra Skagen Bryghus. Fra Skagen er det lett å komme seg hjem både fra Hirtshals og Fredrikshavn og vår lille reise var komplettert.

Godt med fløte!
Vi rundet av kvelden med en liten smak på Solbukkens Chilisnaps, litt matfløte og ytterligere noen danske håndbajere før laget ble oppløst og noen ble sittende mens andre fortsatte ferden ut i sommernatta. Takk til kveldens klubb-vert Jimmy, og til Terje som nok engang fylte rollen som gjest på en svært tilfredsstillende måte.

Grøn Tuborg - Lisensbrygget hos Ringnes (Carlsberg). 4,5% - 15.
Carlsberg 47 - Carlsberg. 7% - 20.
HC Andersen Eventyr - Royal Unibrew. 9% - 15.
Old Mephisto - Bryggeriet Djævlebryg (Herslev Bryghus). 10,5% - 22.
Old Strong Ale - Aarhus Bryghus. 8%. - 19.
Scottish Ale - Viborg Bryghus. 6%. - 15.
Stenøl - Thisted Bryghus. 7%. - 17.
Imperial Stout - Bryghuset Vendia. 12%. - 21.
Væltepetter - Skagen Bryghus. 7,5%. 18.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar