lørdag 11. april 2015

Ringnes Vørterøl

Ringnes Bryggerier, Norge. ABV: 0%

Kjøpt hos: Rema 1000 Eikli, Hønefoss.


"Frydenlunds Bryggeri registrerte tidlig olympiaringene for sine produktgrupper.
På vørterølet hadde Frydenlund en etikett med to barn på, men ønsket å snu vørterøl trenden fra å være en barnedrikk til å bli en sportsdrikk. Så bryggeriet fikk tegnet en ny etikett for sitt vørterøl.
Frydenlund fikk bokseren Schliemann til å stå modell med sin kraftige arm og så plasserte man de fem olympiske ringene på etiketten.
I 1938 fikk bryggeriets vørterøl ny etikett med de fem OL-ringene på. Den nye etiketten ble så mønsterbeskyttet i 1939.
I 1952, da Norge skulle arrangere vinter-OL, fikk den Olympiske Komité beskjed av patentkontoret at det var Frydenlund som eide rettigheten til ringene.
Frydenlund var generøse og lot den Norske Olympiske Komité bruke ringene under OL.
I 1972 solgte Frydenlund rettighetene til OL-ringene til komiteen for 1 kr, og fikk samtidig beholde retten til å bruke ringene på vørterølet. I dag er det Ringnes Vørterøl som bærer OL-ringene."


Egentlig ikke et øl i bryggeteknisk forstand det her, men i kategorien "alkoholfritt" er det såpass godt med plass at vi tillater oss å være litt romslige. En perfekt styrkedrikk det her, enten som trenings-restitusjon eller som påfyll dersom formen ikke er helt optimal. Serveres best iskald.

1 kommentar:

  1. Denne 'Schliemann' var 'Onkel John'; John Aleksander Schliemann, født i 1914, min bestefars Max Schliemann sin lillebror, (som var en meget god norsk bokser fra ca. midten av 30-tallet og noen år fremover) som altså hadde armen/bicepsen sin på etiketten og også på korken(!) til Frydenlunds Vørterøl i flere tiår, tror frem til begynnelsen av 1970-tallet. Mvh Tommy Sydsæter

    SvarSlett