fredag 18. april 2014

Påskeøl.

Ikke så omfattende som juleølsmakingen, men med både færre testkandidater og færre deltagere i testpanelet tegner også dette til å bli en suksess. I likhet med julekalenderen anbefales det her i tillegg musikk til de respektive ølene.


Berentsen Brygghus-Go'påske 4,7%.
"Det går mot lysere tider, og vi har gleden av å presentere et gyllent lettdrikkelig påskeøl. Nytes til typisk påskemat eller ved en stemningsfylt hyttevegg. Måtte solen skinne! Go' Påske!"
 
En mørk og fyldig pilsner. Noe mer maltet enn mange andre øl i samme sjanger noe som står godt til års- og høytiden. 20.

Anbefalt påskemusikk: Øystein Sunde-Påsketur.
Påsketur finner du på albumet: I Husbukkens
Tegn (1984).
 
Austmann-Easter Ale 5%.
"I motsetning til det mange tror har øl ingen ting med påske å gjøre. Derfor var vi selvfølgelig nødt til å brygge et påskeøl som skal nytes til påskelammet eller i solveggen etter en lang dag på ski. Easter Ale er vår vri på en klassisk amerikansk pale ale -  den er forfriskende og lettdrikkelig. La den skumme litt i glasset under skjenking, da kommer humle-tonene til sin rett. God tur!"
 
En herlig pale ale med rik humlearoma.  Veldig frisk og ikke for alkoholsterk selv om man må på polet for å få tak i vidunderet. 22.

Anbefalt påskemusikk: Marillion-Easter.
Easter finner du på albumet: Seasons End
(1989).
 
Krönleins Bryggeri-Three Hearts Påskebrygd 3,5%.
"Three Hearts Påskebrygd 3,5 bryggs enligt ett gammalt traditionsrikt recept av ett mörkt s.k. Münchenermalt och utsökt aromahumle. därigenom framkommer den fylliga och aromarika smak som gjort Three Hearts Påskebrygd så omtyckt och berömd. En riktigt glad påsk önskar vi dig!"
 
Du store tid!! Dette var ekstremt likt "Helt Gull"! Kanskje ikke så rart siden det er samme bryggeri som lager det, men her hadde jeg nok absolutt latt meg lure i en blindtest. I tillegg 3,5...25!

Anbefalt påskemusikk: Vintersorg-Til Fjälls.
Til Fjälls finner du på albumet: Til Fjälls
(1998).
 
Ægir-Påskesol 4.7%
"Snart kjem våren der alt vakne og sprett til liv, påskeliljer og pusekattar, og ikkje minst Påskesol! Nyt dette lyse ølet som ein forfriskande del av våren din!
 
Dette ølet har jeg anmeldt to ganger tidligere, både som Påskesol i fjor, og som Vårsol i år. og som man ser på karakterene har nok en del utenforliggende faktorer sitt og si....22.

Anbefalt påskemusikk: DDR-Die Bergregeln.
Die Bergregeln finner du på albumet:
Das War Das (2009).
 
F.o.H.o. Kulturbryggelaug-Kors-Fest 6,66%
Hjemmebrygget vårt! Ment for å konsumeres i påsken. Vi setter ikke karakterer på slike "one-off"-ting, men ølet nytes best i påsken! Det kan leses om ølets fremstillingsprosess under etiketten: Brygging.

Anbefalt påskemusikk: Satyricon-Hvite Krists Død.
Hvite Krists Død finner du på albumet:
The Shadowthrone (1994).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar